Hesten er helt avhening av muskler og sener for å kunne forflytte seg. Musklene strekker seg fra knokkel til knokkel, og hvert ledd er avhening av en eller flere muskler for å kunne bøye seg. Når muskelen kontraherer ( trekker seg sammen ) blir det drag i knokklene  og leddet bøyes. Dersom ikke musklaturen er myk og smidig vil man ikke få optimale bevegelser.

 

Massasjeteknikken jeg bruker er basert på "swedish massage", som er en av de mest brukte massasjeteknikkene. Her er det en hel rekke med forskjellige grep som brukes etter hva vi ønsker å oppnå. Vi har grep som varmer, drenerer, løser spenninger, stimulerer osv som settes sammen i et system for å jobbe igjennom kroppen.

 

Jeg bruker også teknikker som;

- triggerpunktbehandling

- segmentmassasje

- bindevevsmassasje

- bindevevsmobilisering

- leddmobilisering

- stretching

 

Selv om den postitive effekten ved massasjen ofte kan vise seg øyeblikkelig, kreves det vanligvis regelmessig behandling for å få en betydelig bedring av hestens helse.

 

Det er ingen karenstid på massasje i forhold til konkurranser, men er ikke hesten vant til massasje så anbefales det ikke å massere nærmere enn 5 dager før konkurransen.

 

 

 

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use