Det var den amerikanske legen Andrew Taylor Still grunnla osteopatien i USA i 1874, da han mente at legekunstens behandling av pasienter hadde noen svakheter.

Osteopati er et mekanisk system som holder all kommunikasjon med hjernen åpen og forebygger ubalanse og nedsatt sirkulasjon.

Kroppen har egen evne til selvhelbredelse men når det er problemer i kroppens struktur vil ikke kroppens selvhelbredselsesmekanisme fungere som den skal. Dersom man med hjelp av osteopatiske teknikker korrigerer problemene i kroppens struktur, vil vi igjen få normal sirkulasjon av blod og andre kroppsvæsker,  og kroppen vil igjen få tilbake sin selvhelbredene evne.

 

Ved en osteopatisk behandling tester vi bevegeligheten til leddene i kroppen, og manipulerer de leddene som har nedsatt bevegelighet, eller det vi kaller "låsning". Slike "låsninger" kan oppstå ved f.eks fall, spark, brå bevegelser, hesten har rullet seg fast, hard eller ensidig trening, "satt seg" i oppbinding osv. Om et ledd har en låsning betyr det ikke nødvendigvis at leddet ikke kan beveges i hele tatt, men at bevegelsen er dårligere. Noe som kan føre til overbelastning andre steder av kroppen.

"Låsning" i en eller flere av ryggvirvler kan også påvirke organene, siden nervene til organene kommer ut mellom virvelene og kan bli hemmet pga muskelspasmen.   

 

Det er 96 timer karenstid ved behandling med osteopati.

 

 

 

 

                     

 

 

 

 

 

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use